Blitvina pita
Potrebujemo: 1 zavitek zmrznjenega listnatega testa, cca 1 kg blitve, 1 čebula, nekaj strokov česna, 1 žlica olja, sol, poper in začimbe po okusu (npr. muškatni orešček); preliv: 1 kisla smetana + 1 jajce
Čebulo prepražimo na olju, dodamo strt česen, sesekljano blitvo, sol, poper in začimbe oz. zelišča po okusu. Na hitro popražimo in ohladimo. V manjši pekač položimo plast testa, posujemo z nadevom in prelijemo s prelivom. Ponavljamo plasti, zadnja plast je testo, ki ga prelijemo s preostalim prelivom. Pečemo okoli 25 minut na 180 stopinj C.
Nasveti: Recept lahko pripravimo tudi s špinačo, dobro je, če posujemo z nekaj naribanega sira. Listnato testo lahko nadomestimo z domačim testom za pite.
Irena Rabarbara