Zelemenjava

2. vseslovenska Zelemenjava – Ljubljana

kdaj in kje:

Datum: 17. 5.
Ura: 14.00 – 16.00
Lokacija: Park Tabor
Organizira: Darja FišerZelemenjava

2. vseslovenska Zelemenjava – DRUGI KRAJI PO SLOVENIJI

 

PROGRAM FESTIVALA

opis dogodka:

Izmenjava presežnih semen, sadik, pridelka, receptov in izkušenj z domačih vrtov, ki na isti dan poteka po 21 krajih po vsej Sloveniji.

Cilj Zelemenjave je, da na solidaren in zabaven način poveže vse navdušence dobrot in lepot z domačega vrta ter to navdušenje raztrosi tudi med ostale someščane in sovaščane. Zelemenjava vabi vse brez izjeme: vrtnarske guruje in popolne začetnike, mlade in stare, take z enim samim lončkom na balkonu kot tiste s kilometrsko njivo. Pridite s polnimi žepi dobre volje, razveselili pa se bomo tudi vsake slaščice iz domače pečice.

Vtisi z dogodka:

Vsakič to rečem, ampak je vedno res: najboljša Zelemenjava doslej! Prišlo je ohoho (beri 70) simpatičnih zelemenjalk in zelemenjalcev s polnimi naročji ljubeče vzgojenih sadik. Menjali smo vse od ajde do žajblja. Najbolj masovno smo se veselili črnih in belih, mini in debelih paradižnikov, največja eksotika pa so bili bambusovi vršički (raba pomanjševalnice je povsem neprimerna, ker so bili gigantski). Rekorderski smo bili tudi v količini slastnih domačih pit in kolačev. Tile zelemenjalci ti res pod kožo zlezejo, da komaj čakam novo srečanje!

Darja Fišer

Scroll Up