Zelemenjava

Bolšji sejem rastlin

kdaj in kje:

Datum: 17. 5.
Ura: 9.00 – 17.00
Lokacija: Botanični vrt, Ižanska cesta 15, Ljubljana
Organizira: Botanični vrt Univerze v Ljubljani in SVZ

PROGRAM FESTIVALA

opis dogodka:

Botanični vrt Univerze v Ljubljani in Slovensko društvo za kulturo vrtov in narodne zbirke rastlin tudi letos prirejata bolšji sejem rastlin, tokrat že 10. po vrsti. Kot do sedaj bo tudi letos na sejmu možno prodati, kupiti in zamenjati zelo raznolike rastline, med katerimi se vedno najde precej zelo redkih.
Zaradi pričakovanega velikega števila obiskovalcev svetujemo parkiranje na Prulah, ki so zdaj z brvjo povezane z Ižansko cesto na drugi strani Grubarjevega prekopa.

Pripravljamo tudi bogat spremljevalni program:

  • predavanja,
  • delavnice za otroke
  • razstava “10 let bolšjega sejma”
  • podelitev plaket ob 10-letnici
  • svetovanja

Zaradi lažje organizacije je prijava za sodelovanje na dogodku obvezna. Za prijavo izpolnite prijavnico.
Kontakt: Blanka Ravnjak

V mesecu maju, ko se rastlinstvo razbohoti in večino vrtoljubcev že zagrabi vrtnarska strast , smo v Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani pripravili že tradicionalni bolšji sejem rastlin. Tokratni je bil že kar 10. in temu primerno še toliko bolj pester. Svoje rastline je na sejmu prodajalo in izmenjevalo kar 19 razstavljavcev, obiskovalci pa so lahko poleg nakupa rastlin svojo vedoželjnost potešili s poslušanjem kar štirih strokovnih predavanj. Bolšji sejem smo tokrat popestrili tudi z dvema razstavama: fotografsko razstavo ob 10. obletnici sejma in razstavo pisanih slovenskih senožeti – zakladov pred domačim pragom. Kljub parim dežnim kapljicam, ki so nas osvežile v dopoldanskem času, je bilo obiskovalec veliko. Tako da ni manjkalo vrtnarskih debat, izmenjave mnenj in koristnih nasvetov. Obiskovalci so preživeli prijeten ter pester dan med zanimivimi rastlinami in drugimi rastlinskimi navdušenci!

Scroll Up