Zelemenjava

Dobro jutro, Chelsea Fringe!

kdaj in kje:

Datum: 19. 5.
Ura: 9.00 – 11.00
Lokacija: Botanični vrt Univerze v Ljubljani, vrt za progo
Organizira: Stanka FišerBotanični vrt

PROGRAM FESTIVALA

opis dogodka:

Mednarodni vrtni festival Chelsea Fringe bomo iz Ljubljane v vse kotičke Slovenije ponesli s pomočjo vrhunskih strokovnjakov za vrtnarjenje iz Botaničnega vrta in ekipe oddaje Dobro jutro RTV Slovenija.
Kot se za dneve po Ledenih možeh spodobi, se bomo v oddaji posvetili sajenju plodovk, odgovarjali pa bomo tudi na vprašanja gledalcev v zvezi z zalivanjem, gnojenjem in varovanjem plodovk pred škodljivci in boleznimi.

Če bi nam radi pomagali pri vrtnih opravilih ali vas zanima, kako snemanje oddaje poteka, se nam lahko pridružite pred kamerami, sicer pa dobrodošli pred TV sprejemnike!

Vtisi z dogodka:

Si predstavljate vrtnarjenje pred kamerami? Kot izziv so ga sprejeli zanesenjaki, ki so se lani odzvali vabilu oddaje RTV Slovenija Dobro jutro in Botaničnega vrta Ljubljana. Da bi naloga ne bila preveč preprosta, so si vrtove uredili na zaraščeni zelenici ob železniški progi in že lansko leto presenetil sebe in gledalce s prav zavidanja vrednim pridelkom. V ponedeljek so v goste povabili tudi Chelsea Fringe. Pridelava vrtnin je Slovencem v krvi, zato ni čudno, da vrtnarijo vsepovsod. Pa vendar je iz zaraščene zelenice težko ustvariti vrt. Pomaga sodelovanje! Vrtički za progo so najlepši dokaz tega, kako zelo koristno je sodelovanje. Najsi gre za iskanje prostora za vrtove, za urejanje in organizacijo, za znanje, seme, sadike, za organizacijo zalivanja, druženje ali pomoč pri delu v vrtu, vedno je učinek boljši, če obstajata volja in čas in sodelovanje in dogovor.

Scroll Up