Zelemenjava http://www.zelemenjava.si/chelsea-fringe-lj

Nazaj v kameno dobo #kamenspoetike

Datum: 1. 6. – 7. 6. 2015
Ura: večdnevni spletni dogodek
Lokacija: #kamenspoetike @metinalista
Organizira: Zavod Metina lista
Kontakt:

english

opis dogodka:

Dobra knjiga je vedno dobra družba, pravimo na Metini listi. In ko tako s knjigo v nahrbtniku stopicljamo po svetu, se tu in tam zgodi, da nas kaka misel, verz ali mestoma zgolj krik, zapisan v knjižnih sopotnicah, tako presune, prereže in obveže, da preprosto ni druge, kot da ga nekam zapišemo. Ima nas, da bi si ga vžgali v čelo, ustavili svet in zaukazali, naj tem modrim sporočilcem vendarle vsi brez pardona prisluhnejo. To, žal, (še) ne gre. Lahko pa svoj usodni verz zapišemo na kamen, ki se v brezdelju napaja v soncu ob Ljubljanici, Seni ali Vltavi!

In tako se ima 1. junija, na obletnico izida Baudelairovih Rož zla in po zgledu pariških ključavnic, zgoditi nekaj prelomnega. Metina lista bo skušala združiti prefinjenost digitalnega sveta s surovostjo kamna. Digitalno sleherništvo bo povabila k flancanju kamnov spoetike po svetu.

Kako bo šlo? Čisto enostavno.
1. Izberi si kamen, napiši nanj svoj najljubši verz, misel ali [kakodane] poetvit!
2. Položi kamen nekam, kjer misliš, da mu je mesto. Lahko je to v tvojem rodnem mestu,  vasi, v São Paulu ali pa na severni steni Eigerja.
3. Kamen spoetike pofotkaj in objavi na Twitterju, Facebooku ali Instagramu, dodaj hešteg #kamenspoetike, tagaj @metinalista in objavi. Spoetiko zbiramo tudi na naslovu info@metinalista.si.
4. Pojdi nazaj na korak 3 in ga še enkrat preberi. Porque? Ker je tretji korak najnujnejši in neobhoden, če hočemo, da se vsi naši kameno-poetični romarčki zbirajo v varnem pristanu na spletni strani Metine liste. In se tako nikoli, res nikoli ne izgubijo.

Neznosno se veselimo pohoda. Neskončno že drhtimo od hrepenenja.

dogodki festivala chelsea fringe 2015:

Scroll Up