Zelemenjava

KuliVrtArjenje

kdaj in kje:

Datum: 6. 6.
Ura: 17.00 – 19.00
Lokacija: po Ljubljani, zbirna lokacija: Kongresni trg pri paviljončku
Organizirajo: TrajektWatermelon Ljubljana by bike in Ljubljananjam

PROGRAM FESTIVALA

opis dogodka:

Naj stvari so tri, zato vam Meta Kutin (Trajekt), Tevž Černigoj (Watermelon Ljubljana by bike) in Iva Gruden (Ljubljananjam) pripravljajo urbanistično-kolesarsko-gurmansko spoznavanje Ljubljane: urbano, ubrano in odgovorno. S (svojimi!) kolesi se bomo podali od Kongresnega trga mimo Brega do Krakovega, kjer bomo izvedeli sila zanimive podrobnosti iz vrtičkarskega življenja nekdanjih vaščanov, Krakovčanov. Nato bomo odbiciklirali do še zadnje tazaresne kmetije znotraj strogega centra, od koder se Andrej Peršin vsako jutro s cizo odpelje na ljubljansko tržnico in prodaja famozno trnovsko ledenko. Naslednji postanek bo na Špici, kjer bomo degustirali slovensko butično pivo ter se podučili o živahni mikropivovaski sceni v Sloveniji in Ljubljani. Za konec se bomo zapeljali še okoli grajskega griča in občudovali njegove zelene planjave, nato pa se dobimo (na izvrstnem samoplačniškem slovenskem pivu) na Gornjem trgu v Repeteju, kjer blazno dajo na doma pridelane vrtnine.

Pridite s svojim kolesom, predhodne prijave pa so obvezne, saj je število kolesarskih gurmanov z urbanističnimi nagnjenji omejeno na deset. Pišite nam na info@ljubljananjam.si.

Ogled je brezplačen, trojica pa bo vesela prostovoljnih prispevkov za nabavo hmeljskih napitkov.

vtisi z dogodka:

Kaj dobimo, če se zberemo ljubitelji vrtičkanja, bicikliranja in kulinarike? Zvedave nadebudne Ljubljančane – tiste po rodu in one po rezidenci, saj nas je zanimanje za zeleno, urbano in slastno združilo tako Slovence kot tujce. Na zadnjem dogodku Chelsea Fringe festivala v Ljubljani KuliVrtArjenje smo tako Watermelon Ljubljana by bikeTrajekt in Ljubljananjam ter kopica obiskovalcev s Kongresnega trga podali pot pod pedala in se na vmesnih postankih spoznali z zgodovino obdelovanja gredic v Krakovem, s kmetijo Andreja Peršina v Trnovem, hmeljskim napitkom Summer Ale pivovarne Pelicon na Špici in Plečnikovimi zapornicami z (nenačrtno nastale) kolesarske razgledne ploščadi. V sončnih očalih so se bleščali spomini o krakovski solati in famozni trnovski ledenki, brbotajoče kvasovke iz od doma prinešenih kozarcev in skodelic, prelivajoča se bučna Ljubljanica, ki je na poti proti Fužinam jemala slovo od centra mesta. Bilo je to vroče junijsko popoldne, ki se je povsem neslišno zlilo v večer, polno vtisov o zeleno bogati Ljubljani in na novo spletenih poznanstev. Številni so ga poleg svojega spomina ujeli v objektiv, Delova novinarka Maja Prijatelj in fotograf Uroš Hočevar pa tudi v fotoreportažo.
Scroll Up