Zelemenjava

PARKigram

Datum: 18. 5.
Ura: 13.00 – 19.00
Lokacija: Ruski car
Organizira: Alenka Kreč BriceljKED SmetUmet

PROGRAM FESTIVALA

 

 

opis dogodka:

Vodstvo po parku in predstavitev projekta PARKigram, ki je namenjen kvalitetnejšemu preživljanju prostega časa v javnem prostoru parka blokovske soseske Ruski car.

V času od konca marca pa do konca septembra 2014 bomo KED Smetumet skupaj z lokalnimi prebivalci vzpostavili boljše pogoje za raznoliko, kreativno in vključujoče druženje v parku. Vse prostorske intervencije (pletene visoke grede, zvočno igralo, plesna ploščad, viseče mreže in gugalnice, pleteni zeleni paviljon, tipni zemljevid parka z dodanimi napisi v brajevi pisavi) bodo narejene odpadnih, presežnih in naravnih materialov.

vtisi z dogodka:

V lokalnem parku soseske Ruski car smo se družili na dogodku PARKolo + PARKigram. Imeli smo otvoritev do sedaj narejenih naravnih inštalacij, popravljali in okraševali smo kolesa, prodajali in menjavali kolesa, rolerje, čelade in rezervne dele, zelemenjevali, pekli zeliščne frtalje, gledali otroško predstavo o življenju v rimski Emoni, pleli in sadili v visoke grede…

V času od konca marca pa do konca septembra 2014 bomo KED Smetumet v okviru projekta PARKigram (ki ga sofinancira MOL kultura) skupaj z lokalnimi prebivalci vzpostavili boljše pogoje za raznoliko, kreativno in vključujoče druženje v parku. Vse prostorske intervencije (opletene visoke grede, zvočno igralo, plesna ploščad, viseče mreže in gugalnice, pleteni zeleni paviljon, tipni zemljevid parka z dodanimi napisi v brajevi pisavi) bodo narejene iz odpadnih, presežnih in naravnih materialov.

Na dogodku je bilo živahno in polno pozitivnih odzivov, izkazalo se je, da potrebujemo več podobnih pobud, saj lokalne prebivalce in naključne ali načrtovane obiskovalce takšni dogodki povezujejo, navdihujejo in aktivirajo, saj jim dajejo ideje in spodbude za podobne dejavnosti še v drugih soseskah.

Na zunanje dogodke vedno vpliva vreme – tokrat smo imeli dež med otroško predstavo, a smo se uspešno stisnili pod šotor in izpeljali vse načrtovane aktivnosti v celoti.

V promet smo spravili veliko zeliščnih frtajl, otrokom so teknile predvsem bezgove z meliso in medom, malo manj pa tisste z drobnjakom, timijanom, origanom in čemažem. Popravilo se je tudi kar nekaj koles, mnogo – predvsem otroških – pa se je okrasilo. Predstava je bila odlično obiskana, tudi na zelemenjavi je bilo obiska in zanimanja veliko, preostanke semen in sadik smo posadili tudi na naše opletene visoke grede v parku.

Scroll Up