Zelemenjava http://www.zelemenjava.si/chelsea-fringe-lj

Strešni vrt na “Šubički”

Datum: 19. 5.
Ura: od 17.00 dalje
Lokacija: streha Gimnazije Jožeta Plečnika, Šubičeva ulica 1, Ljubljana
Organizira: društvo Pazi!park in Gimnazija Jožeta Plečnika Ljubljana
Kontakt:

zelemenjava_pazipark

opis dogodka:

Tudi arhitekt Jože Plečnik po katerem nosi gimnazija svoje ime, se je po vsej verjetnosti, v svojih težavnih pubertetniških letih kdaj pa kdaj dolgočasil pri naravoslovnih učnih urah! »Piflanje« iz šolskih učbenikov ter učenje enokaličnic in dvokaličnic, pa raznih mahov. Prav gotovo si je mislil: »kdo to sploh rabi!«

Kaj pa če bi naravo spoznavali v učilnici na prostem?
Ozelenjena streha na Gimnaziji Jožeta Plečnika Ljubljana, s svojim zelenjavno-okrasnim vrtom v prvi vrsti služi kot odličen zeleni laboratorij za odkrivanje vseh zakonitosti narave, kjer skozi druženje in sodelovanje skupnostni vrt na strehi postane še marsikaj več kot le vrtiček za solatko pa korenček. Vabljeni vsi, na dan odprtih vrat na zeleno teraso, sredi Ljubljane! Razkrijemo Vam, na kakšne načine dijaki s kamiličnim pripravkom brzdajo nadležne izbruhe mozoljev, kateri čaj pomaga pri učenju, ko misli tavajo med oblaki, ter kako postreči slastno šolsko malico izpred okna učilnice.

Če vas zanima, kako rastline uspevajo, ko uživajo v razgledu nad širno Ljubljano, se nam pridružite! Predhodne prijave pa so obvezne, da bo na terasi za vse dovolj prostora.
Pišite nam na pazipark@gmail.com.

Vabilo: 

english

vtisi z dogodka:

»Koliko vrtov se lahko pohvali, da zviška gledajo na parlament?«
Strešni vrt Gimnazije Jožeta Plečnika prav gotovo! Torkovo sončno popoldne smo preživeli na zelenjavno – okrasnem vrtičku nad Ljubljano, s pogledom na ulice in strehe okoliških stavb, ki zdrsi vse tja do mestnega parka in Rožnika. Terasa se je izkazala za odličen prostor za druženje, kjer si je več kot 30 obiskovalcev z zanimanjem ogledovalo kaj so dijaki gimnazije pod vodstvom prof. Silanove skupaj z Društvom Pazi!park in donatorskimi podjetji v zadnjih dveh mesecih ustvarili: gredice in grede, sadilne vreče in korita, ki se šibijo pod bujnim zelenjem zelenjavnic, dišavnic, zelišč, jagodičevja in okrasnih rastlin.
Ker ni lepšega, kot uživati sadove svojega dela, smo se okrepčali z domačimi dobrotami, za katere smo uporabili sestavine z zelenjavnega vrta. Na licu mesta pa smo pripravili tudi slasten namaz iz rukole in bazilike, ki smo ju sproti nabirali iz gredic. Vse skupaj je bilo »Za prste obliznit!«

dogodki festivala chelsea fringe 2015:

Scroll Up