Zelemenjava

Volk sit, koza cela

Datum: 17. 5.
Ura: 14:00 – 16:00
Lokacija: Park Tabor
Organizira: Društvo Ekologi brez meja

PROGRAM FESTIVALA

opis dogodka:

Letošnjo pomlad smo v Društvu Ekologi brez meja, kjer delujemo na področju ravnanja z odpadki, pričeli s projektom Volk sit, koza cela – Za Slovenijo brez zavržene hrane. Na dogodku bomo na interaktiven način predstavili projekt s praktičnimi poskusi, kjer se boste preizkusili v prepoznavanju živil:

  • Pretečeno je nezaželeno?, kjer bomo ugotavljali in zaznavali morebitne predsodke pri nakupu in uporabi živil z različnim rokom trajanja;
  • Najdi eko živilo!, kjer bomo iskali razliko med istimi živili različne pridelave in
  • Veš, kaj ješ?, kjer bomo s pomočjo čutil prepoznavali različne vrste živil.

Vtisi z dogodka

Društvo Ekologi brez meja smo se v soboto, 17. maja 2014 v okviru Zelemenjave z velikim veseljem udeležili Festivala Chelsea Fringe, ki se je prvikrat predstavil tudi v Ljubljani. Park Tabor je ravno pravi kraj za druženje ljudi, ki jih povezuje pozitiven odnos do okolja, kar se je pokazalo tudi pri velikem zanimanju na naši stojnici.

Na dogodku smo predstavili naš nov projekt Volk sit, koza cela – Za Slovenijo brez zavržene hrane. Ob stojnici se je zbrala velika skupina obiskovalcev, ki so poskušali našo juho, skuhano iz delov zelenjave, ki jo ponavadi zavržemo, poskušali po videzu in okusu prepoznati, katera zelenjava je ekološko pridelana in katera ne ter se z nami pogovarjali o odnosu do zavržene hrane na splošno in kako zmanjšati njeno količino.

Društvo Ekologi brez meja 

Scroll Up