Zelemenjava http://www.zelemenjava.si/chelsea-fringe-lj

Vzajemnostne pentlje

Datum: 25. 5. 2015
Ura: 17.30
Lokacija: Druga violina
Organizira: Društvo smnj na plac
Kontakt:

vzajemnostne-pentlje-smnj-na-plac

opis dogodka:

V današnjem času je najpogostejše zbiranje donacij denarne oblike preko SMS sporočil ali dobrodelnih koncertov, razstav in podobnih prireditev. Materialne donacije so navadno zaradi omejitev (trajna hrana z deklaracijo, čista in cela oblačila) v upadu, saj je lažje pritisniti tipko na telefonu kot odnesti pregledane stvari na zbirno mesto.

V Društvu Smnj na plac spodbujamo blagovno menjavo, vzajemnost in prostovoljstvo v vseh oblikah. Verjamemo, da si vsak ne more privoščiti denarnih donacij. Zato smo se odločili, da v duhu kreative zaženemo dobrodelni skupnostni projekt Vzajemnostne pentlje, ki bi povezal vse generacije in jih skozi menjavo znanja in dobrodelnost aktivno vključili v oblikovanje – spreminjanje skupnosti. Tako nikogar ne bo stalo nič, če bo želel biti dobrodelen, bo pa s tem resnično vzajemno pomagal graditi boljši svet.

Vse, ki z veseljem vihtijo kvačko ali pletilke in tiste, ki se želijo v tem prvič preizkusiti, zato vabimo na dobrodelno druženje v Drugo violino, na katerem bomo ustvarjali preproste izdelke in jih podarili za dobrodelni namen. S seboj potrebujete le polne žepe dobre volje, za opremo in prejo je poskrbljeno. Izdelke bomo podarili organizacijam kot so varna hiša, porodnišnica ali Rdeči križ, dekco iz kvadratkov pa bomo licitirali, da zberemo sredstva za izvedbo dobrodelnega otroškega poletnega festivala »Juhuhu, počitnice!«, ki bo potekal 20. 6. 2015 v Beli krajini.

Več o projektu lahko preberete na naši spletni strani: http://stiblc.si/blog/2015/02/26/2710/

english

dogodki festivala chelsea fringe 2015:

Scroll Up